HEM

Om kommunikation

Jag hade kunnat skriva att jag jobbar med pr, men valde i stället det något luddiga begreppet kommunikation eftersom jag gärna gör en rad saker som ligger utanför vad man brukar kalla pr. De senaste åren har jag till exempel varit projektledare för och skrivit texter till årsredovisningar, hållbarhetsredovisningar och en rad olika webbplatser, projektlett en dubbel börsnotering i Sverige och Norge inklusive prospekt och annat material, jobbat med översättning (till/från engelska, från norska och danska), spökskrivit en bok, varit (och är) redaktör för en tidning och mycket mer.

Men med det sagt så jobbar jag också med det som brukar räknas till pr, som pressmeddelanden, texter till webb och sociala medier, medieträning och det som uppdragsgivarna behöver.

Flera av mina tidigare uppdrag har varit för internationella företag med engelska som arbetsspråk, och jag har jobbat mycket med att omvandla vetenskapliga artiklar till texter som en vanlig lekman kan läsa och förstå. Jag har exempelvis skrivit i princip alla texter på appethyl.com, som handlar om ett kosttillskott baserat på spenat som utvecklats av svenska forskare, och en rad pressmeddelanden och andra texter för Greenleaf Medical, som står bakom Appethyl.