blogg

Tankar om saker som gör livet bättre
– från life hacks till tarmbakterier

Konsten att umgås

Att umgås är inte lätt, särskilt om man går på instinkt utan att ha en plan som känns bra. Att prata med okända kan vara läskigt, och det är lätt att bli nervös och antingen bara babbla på eller tvärtom bli helt tyst och fastna i ett hörn. Fast man egentligen kanske inte vill något hellre än att träffa nya intressanta människor, oavsett om det rör jobbkontakter eller möjliga nya vänner.

I den här artikeln tycker jag att det fanns många bra tips. De är helt i linje med vad jag tillämpar som coach/prestationsutvecklare, för där är det helt avgörande att jag lyssnar på riktigt och verkligen förstår vad den andra personen menar.

Men faktum är att det är lika viktigt i alla samtal. Vem vill inte bli sedd och förstådd? Och visst skulle väl världen bli ganska mycket bättre om vi förstod varandra lite bättre? Som en bonus skulle vi förmodligen också tycka mycket bättre om varandra. Och det mår ju ingen illa av.

kommentarer

Comments are closed.